Bygge og anlæg

Uddannelse og job

Behovet for ""serviceminded"", ”dygtige hænder” og ”kloge hoveder” er stigende i vores danske samfund – også i den nordjyske region.
Alt tyder på, at der indenfor de næste ti år kommer til at mangle faglært og uddannet arbejdskraft.
Det gælder både faglærte håndværkere, og personer med mellemlange og lange uddannelser.
En af fordelene ved at uddanne sig er, at du kan starte med en kort uddannelse, og senere hvis du får lyst til at videreuddanne dig, er systemet indrettet sådan, at du let kan læse videre.

Højskolen forbereder dig

De unge, der vælger Bygge og anlæg, vil blive undervist på Vrå Højskole. Her kommer du til at arbejde med hele bygge/anlægsområdet. Helt fra den faglærte til akademikeren:

• Du vil have faget Bygge og anlæg mandag, onsdag og fredag, hvor vi vil undersøge og udforske, hvordan bygge/anlægsområdet er bygget op, og hvilke uddannelsesmuligheder, der findes. Vi vil arbejde projektorienteret og snakke om hvilke forudsætninger og krav, der stilles til de forskellige uddannelser. Det hele munder ud i, at du laver en fremtidsplan, som viser, hvilke forudsætninger du skal have for at få drømmeuddannelsen, og hvordan du kan opfylde dem.
  • Du kan desuden vælge valgfag til tirsdag og torsdag på skolen. Det er alle fag, som kan støtte dit arbejde med dig selv. Disse fag vil du deltage i sammen med andre elever fra højskolen.
  • Der ud over skal du deltage i almendannende fag sammen med resten af skolen, ligesom der er mulighed for at være med i åbne værksteder på visse eftermiddage.

Hvad er Vrå Højskole og er det noget for dig?

Vi kan meget på Vrå Højskole og vi vil meget. Vi skal skabe et sted der giver lyst til at lære, sagde N.F.S. Grundtvig og Christen Kold. De kæmpede for at alle fik lært at læse, skrive og regne. At alle fik uddannelse og dannelse. Den ide vil vi genoptage med nutidens indhold og nutidens metoder. Gå på højskole og forbered dig til arbejdsmarkedets nye krav eller forbered dig på netop den uddannelse du gerne vil have.

Der er plads til alle typer af mennesker på Vrå Højskole. Det vigtigste er, at du har lyst til at være sammen med andre mennesker og lyst til at lære. De elever der har gennemført lignende projekter siger:

• "Dejligt at være en del af et stort fællesskab – og spændende at være sammen med elever fra hele verden."
  • "Jeg blev klar over, hvad jeg var god til. Jeg fik troen på mig selv, og lysten til at tage en uddannelse."
  • "Godt at der er tid til at tænke sig om og få vejledning uden eksaminer."

Tjek Vrå Højskoles hjemmeside

Efter højskolen

Vrå Højskole gør alt, hvad der er muligt for at få dig videre i netop den uddannelse, der er den helt rigtige.
Vi kan aftale besøg eller mindre praktikforløb, og vi bruger vores omfattende kendskab og vores netværk til at gøre det så godt som muligt for dig. Højskolen har forpligtet sig til at sikre flest mulige uddannelsesmuligheder og at du som elev bliver klar.
Vi ved, at mange arbejdspladser indenfor bygge/anlægsområdet lægger vægt på den dannelse, du får gennem et højskoleophold.

Hvad gør du?

Det er vigtigt, at vi gør det enkelt og tydeligt og at du ved, hvad du får.

1. Kontakt din UU-vejleder og spørg om du kan komme i betragtning til en friplads eller en delvis friplads.
  2. Du eller UU kontakter projektlederen Nils og finder ud af om vi har plads.
  3. Vi aftaler et møde, hvor du ser skolen, og hvor vi bliver sikre på, at det er noget for dig.
  4. Du optages med det samme til næste kursusstart.