Handel, Service og Turisme

Uddannelse og job

Behovet for ”servicemindede” og ”kloge hoveder” er stigende i vores danske samfund – også i den nordjyske region.
Handel, service og turisme er, og vil i fremtiden i endnu større grad, et af de store erhvervsområder som vi i Danmark og i Nordjylland i høj grad skal beskæftige os indenfor. Det er andet og meget mere end at ekspedere i en butik, vaske gulv og skifte lagner, sælge is og pølser til turister, og passe attraktioner i f.eks. Fårup Sommerland.

En af fordelene ved at uddanne sig indenfor disse områder er, at du kan starte med en kort uddannelse, og hvis du får lyst til at videreuddanne dig, er systemet indrettet sådan, at du kan læse videre. Der er desuden mange forskellige retninger som også kan bruges i andre sammenhænge senere.

Højskolen forbereder dig

De unge, der vælger Handel, Service og Turisme, vil blive undervist på Vrå Højskole. Her kommer du til at arbejde med hele området. Helt fra den faglærte medarbejder til kandidaten fra universitetet:

• Du vil have faget handel, service og turisme tirsdag og torsdag, hvor vi vil undersøge og udforske hvordan området er bygget op og hvilke job og uddannelsesmuligheder der er indenfor det område. Vi vil arbejde projektorienteret og derigennem afklare hvilke forudsætninger og krav der stilles til de forskellige jobs og uddannelse. Det hele munder ud i, at du udarbejder en fremtidsplan som viser hvilke forudsætninger du skal have for at få drømmeuddannelsen og hvordan du kan opfylde dem.
  • Du kan desuden vælge mellem følgende fag til de øvrige dage på skolen. Det er alle fag som kan støtte dit arbejde på Handel, Service og Turisme, fagene er: Projektmagerlinien, forfatterlinien, fotolinien og medielinien. Disse fag vil du deltage i mandag, onsdag og fredag sammen med andre elever fra højskolen.
  • Du vil ud over disse fag deltage i almendannende fag sammen med resten af skolen, ligesom der er mulighed for at deltage i åbne værksteder på visse eftermiddage.

Hvad er Vrå Højskole og er det noget for dig?

Vi kan meget på Vrå Højskole og vi vil meget. Vi skal skabe et sted der giver lyst til at lære, sagde N.F.S. Grundtvig og Christen Kold. De kæmpede for at alle fik lært at læse, skrive og regne. At alle fik uddannelse og dannelse. Den ide vil vi genoptage med nutidens indhold og nutidens metoder. Gå på højskole og forbered dig til arbejdsmarkedets nye krav eller forbered dig på netop den uddannelse du gerne vil have.

Der er plads til alle typer af mennesker på Vrå Højskole. Det vigtigste er, at du har lyst til at være sammen med andre mennesker og lyst til at lære. De elever, der har gennemført lignende projekter siger:

• ”Dejligt at være en del af et stort fællesskab – og spændende at være sammen med elever fra hele verden.”
  • ”Jeg blev klar over, hvad jeg var god til. Jeg fik troen på mig selv, og lysten til at tage en uddannelse.”
  • ”Godt at der er tid til at tænke sig om og få vejledning uden eksaminer”.

Tjek Vrå Højskoles hjemmeside

Efter højskolen

Vrå Højskole gør alt, hvad der er muligt for at få dig videre i netop den uddannelse, der er den helt rigtige.
Vi kan aftale besøg eller mindre praktikforløb, og vi bruger vores omfattende kendskab og vores netværk i til at gøre det så godt som muligt for dig. Højskolen har forpligtet sig til at sikre flest mulige uddannelsesmuligheder og at du som elev bliver klar.

Vi ved, at mange arbejdspladser indenfor turistområdet lægger vægt på den dannelse, du får gennem et højskoleophold.

Hvad gør du?

Det er vigtigt, at vi gør det enkelt og tydeligt og at du ved, hvad du får.

1. Kontakt din UU-vejleder og spørg om du kan komme i betragtning til en friplads eller en delvis friplads.
    2. Du eller UU kontakter projektlederen Nils og finder ud af om vi har plads.
    3. Vi aftaler et møde hvor du ser skolen og hvor vi bliver sikre på, at det er noget for dig.
    4. Du optages med det samme til næste kursusstart.